FAQ eli usein kysytyt kysymykset

Tältä sivulta löydät vastauksia useimmin kysyttyihin kysymyksiin. Jos et kuitenkaan löydä vastausta omaan kysymykseesi täältä, lähetä kysymys yhteydenottolomakkeella tai soita Ohjelmakauppaan Totelle (050 571 1368), joka vastaa J-P:n keikkamyynnistä.

Millaisiin tilaisuuksiin J-P:n esiintyminen sopii?

J-P:n ohjelmavaihtoehdot toimivat oikeastaan missä tahansa tilaisuudessa, jonka vieraat ovat pääosin aikuisia. (Stand up –komiikka ei välttämättä aukea ihan pienimmille – jos etsit lapsille suunnattua ohjelmaa, vieraile osoitteessa http://www.lastentaikuri.fi)

Lavaohjelman onnistuminen asettaa kuitenkin muutamia vaatimuksia puitteille. Esitys ei varsinaisesti vaadi lavaa, mutta tilan ja valaistuksen pitää olla sellainen, että kaikki vieraat näkevät esiintyjän. Jos tilassa ei ole esiintymiskoroketta tai lavaa, olisi vierailla hyvä olla istumapaikat.

J-P on esiintynyt niin konserttitalon lavalla kuin kesämökin laiturilla, joten ohjelmakokonaisuus taipuu hyvinkin erilaisiin puitteisiin.

Mihin kohtaan tilaisuuden ohjelmaa J-P:n esiintyminen kannattaa sijoittaa?

Ohjelma kannattaa yleensä sijoittaa lähelle tilaisuuden virallisen ohjelman loppumista, esimerkiksi puheiden perään. Tavallisimmin J-P esiintyy pää- ja jälkiruuan välissä tai jälkiruuan jälkeen. Esitystä ei kannata ajoittaa liian myöhäiseen ajankohtaan, jolloin huomion saaminen on yleensä vaikeampaa. Jos tilaisuudessa esiintyy bändi tai ohjelmassa on tanssia, kannattaa J-P:n esitys sijoittaa ehdottomasti ennen näitä.

J-P:n esitys toimii myös mainiosti yllätysnumerona, kunhan se sijoitetaan edellä listattujen ohjeiden mukaisesti sopivaan kohtaan muuta ohjelmaa.

Miten voi tilata J-P:n esiintymään tilaisuuteemme?

Helpoimmin pääset liikkeelle täyttämällä yhteydenottolomakkeen päävalikon Yhteys-kohdasta. Saat yhteydenottosi perusteella tarjouksen esiintymisestä. Tarjous ei ole mitenkään sitova ennen kuin päätät vahvistaa tilauksen. Tämän jälkeen sopimuksessa noudatetaan yleisiä ohjelmatoimitusehtoja.

J-P:tä edustaa Suomen ykkösohjelmatoimisto Ohjelmakauppa, jonka edustuksessa ovat useat Suomet kärkiesiintyjät. Ohjelmakaupan asiantuntijat tarjoavat käyttöösi vuosien kokemuksen yritystilaisuuksien ohjelmatoimittajana.

Mitä esiintyminen maksaa ja miten se maksetaan?

Esiintymisen hintaan vaikuttavat monet tekijät, kuten esimerkiksi tilaisuuden luonne, vaadittavien ennakkotöiden määrä, ajankohta ja juhlapaikan sijainti.

Tarjouksessa esitetty hinta on aina kokonaishinta, joka sisältää kaikki kulut (matkat, majoitukset, ennakkotyöt). Taiteilijapalkkiot ovat arvonlisäverolain mukaan arvonlisäverottomia palkkioita – hintaan ei siis lisätä erikseen arvonlisäveroa.

Esiintyminen laskutetaan tilaisuuden jälkeen laskulla, jonka maksuaika on normaalisti 7 päivää.

Miten J-P valmistautuu tilaisuuteen ja mitä se edellyttää tilaajalta?

J-P pyrkii aina räätälöimään esiintymisensä tilaisuuden luonteeseen mahdollisimman hyvin sopivaksi. Tämän vuoksi hän yleensä pyytää vähän esitietoja ennen tilaisuutta. Vähimmillään J-P tarvitsee seuraavat tiedot:

  • Millaisesta tilaisuudesta on kyse?
  • Kuinka paljon tilaisuuteen odotetaan vieraita?
  • Millaisessa tilassa tilaisuus järjestetään?

Monesti J-P ottaa yhteyttä tilaajaan noin viikkoa ennen tilaisuutta. Tämä on hyvä hetki varmistaa, että yksityiskohdat ovat varmasti molempien osapuolten muistissa oikein. Näin varmistetaan onnistunut esiintyminen!

Juontotyöhön valmistautuminen etenee yleensä niin, että J-P:lle lähetetään sähköiseen muotoon koostettu materiaali illan ohjelmasta ja etenemisestä. Tämän jälkeen sovitaan puhelinpalaveri tai tapaaminen, jossa käydään tilaisuuden käsikirjoitus yhdessä läpi ja sovitaan yksityiskohdista.

Millaisen äänentoiston esitys vaatii?

J-P tarvitsee esitystään varten äänentoistojärjestelmän, johon on mahdollista kiinnittää headset-mikrofoni ja mp3-soitin. Äänentoisto tulee mitoittaa kuulijakunnan mukaan niin, että se kestää hyvin puhetta ja ääni kuuluu yli taustametelin. Monesti julkisten tilojen, risteilyalusten ymv. äänentoisto ei ole riittävä onnistuneen esityksen toteuttamiseen.

Valaistus ja äänentoisto toteutetaan tilaajan puolesta, ellei tästä erikseen sovita. J-P:tä edustava ohjelmatoimisto Ohjelmakauppa auttaa tarvittaessa myös tekniikan järjestämisessä tilaisuuteenne.

Voinko hyödyntää J-P:tä tilaisuutemme markkinoinnissa?

Tietenkin voi! Media-osiosta löydät painokelpoisia valokuvia, joita voitte halutessanne käyttää tilaisuuteenne markkinoinnissa.

Peruutukset: Mitä jos joudun perumaan? Entä jos J-P peruu?

Peruutusehtoina noudatetaan Yleisten ohjelmantoimitusehtojen mukaista 30 vuorokauden peruutusoikeutta, eli 30 vuorokautta ennen tilaisuutta kummallakin osapuolella on oikeus perua esiintyminen seuraamuksitta.

Jos peruutus tapahtuu alla 30 vuorokautta ennen esitystä, peruutuksesta ja siitä aiheutuvista kuluista neuvotellaan puolin ja toisin.
J-P:n 10 taikurivuoden aikana hän on joutunut ainoastaan kerran perumaan keikan sairauden vuoksi. Jos näin epätodennäköinen huono onni sattuisi kohtaamaan juuri teidän tilaisuuttanne, J-P on sitoutunut siihen, että hän auttaa löytämään tilalle vähintään yhtä tasokkaan esiintyjän Ohjelmakaupan edustamien esiintyjien joukosta.

Esiintyjät ovat usein vaativia takahuonetoiveidensa kanssa – mitä J-P toivoo?

J-P:n raideri ei ole kohtuuton. Koomikkotaikurinne on tyytyväinen, jos käytettävissä on takahuone, jossa voi valmistautua esiintymiseen. Jos takahuonetta ei ole, niin ilmankin sinnitellään. Ruoka- ja juomatoivomuslistalle J-P:llä on ainoastaan vesi :)